top of page

Ordning & Reda

Ordning & Reda är ytterligare en sak som ligger mig varmt om hjärtat -  i mån av tid tar jag mig an den här typen av uppdrag.

 

Att ha ordning på dina saker, veta att var sak har sin plats och att ha lagom mycket saker hjälper dig nå lugn & harmoni i ditt liv. Jag arbetar som Ordningskonsult för att du skall få tid över till det som är viktigt på riktigt i ditt liv, var sak på sin plats sparar tid, energi och pengar.  Jag hjälper dig sortera, rensa och organisera dina saker, så att du vet var varje sak är.  De saker du inte längre behöver kan jag hjälpa dig donera eller slänga, om du vill - eller så ordnar du den delen själv. 

Varje hem är unikt, varje ordning måste således också vara unik för att passa just dig och din familj - hör av dig för en gratis konsultation, så får du veta hur jag kan hjälpa till ordning & reda i ditt hem.  

Välorganiserat garderob

Genomtänkta lösningar

Vill du spara tid, pengar och energi? Då är du hjälpt av att veta vilka saker du har och var de är. 

Varje uppdrag och hem är unikt. Jag hjälper er rensa, sortera, strukturera och organisera. Om ni sedan har saker som skall slängas eller skänkas kan jag ordna med det. 

hyllor

Rensa i röran

Om du upplever att det är rörigt i ditt hem, det finns prylar både här och där så påverkas din hjärna av det.  Hjärnan får svårt att vila när den blir överhopad av intryck - så för att nå ett större lugn kan det vara mycket hjälpsamt att bara omge dig med saker du behöver och använder. 

Att slippa lägga tid på att leta efter saker ger också en stor vinst. 

Barnskor i skåp

Lugn & harmoni

Har du hört uttrycket - när en blomma inte blommar, fixar du dess omgivning. 

Det gäller för dig också. Om du känner dig trött, slutkörd och oinspirerad kan det bero på att din omgivning inte är rätt. Att ha för mycket saker och saker på fel plats i ett hem kan skapa onödig stress för dig.

Att ta hjälp med organisering 

Jag fullkomligt älskar att rensa, sortera och organisera saker, därför hjälper jag gärna dig som tycker det känns övermäktigt, saknar tid och har annat du vill göra. Tänk att ha en vardag där du slipper lägga tid på att leta efter något du behöver, att få en ordning i ditt hem som passar just dig kommer göra en stor skillnad för dig & din familj. 

Du kan känna dig trygg med att ta hjälp av mig då jag följer SBPOs etiska riktlinjer och arbetar under tystnadsplikt.  När du sätter igång att rensa och sortera kan det komma upp känslor som utmanar dig,  då finns jag där och hjälper dig att hantera detta. Att jag älskar inredning, ordning och dessutom har utbildning i beteendevetenskap och coachning ger dig extra trygghet genom processen. 

Bomullsblommor

Exempel på uppdrag

Rensa & organisera i hemmet.

Delar av ett hem, eller hela. En garderob, ett rum eller ett förråd/ garage.
Inför flytt 

Packa ner, rensa ut. Ta med sådan du verkligen vill ha och behöver till ditt  nya hem.
Döstäda

Stöd i att rensa  personliga tillhörigheter så att anhöriga inte  behöver  göra det efter bortgång.
Efter flytt 

Packa upp, ställa i ordning. Hitta smarta  förvaringslösningar för dig.
Ordning böcker Annas Omtanke_edited.jpg

Priser

Vi startar alltid med en kostnadsfri konsultation där du berättar vad du behöver ha hjälp med, därefter bestämmer vi hur vi går vidare med just ditt projekt och du får en pris eller en komplett offert för godkännande innan arbetet påbörjas. 

 

Utöver priserna nedan kan resekostnader tillkomma. Vissa delar av den här tjänsten är berättigad till RUT-avdrag vilket innebär att du endast betalar 50 % av arbetskostnaden. Läs mer om RUT på Skatteverkets hemsida. Du behöver själv ha koll på om du har rätt till RUT avdrag. När allt är i sin ordning betalar du endast pris med avdrag till mig. Jag sköter kontakten med skatteverket. 

Du står själv för kostnaden för eventuella nya förvaringsprodukter. Mitt råd är att inte köpa något nytt innan påbörjat arbete. 

Vanliga frågor

 

Vad kan jag få hjälp med?

Du kan få hjälp med olika typer av utrymmen: kök, hall, klädförvaring, kontor, förråd, garage, källare mm. Jag hjälper dig med olika typer av saker så som köksartiklar, kläder, papper, leksaker, böcker, verktyg var sak får sin plats där du lätt kan fortsätta hålla ordning även efter mitt uppdrag är slutfört. Uppdraget kan omfatta allt från ett skåp till ett helt hus. 

Hur lång tid tar ett uppdrag?

Det beror helt och hållet på omfattningen och utgångspunkten för varje uppdrag. Du får alltid en uppskattning av beräknad tid för ditt uppdrag innan vi startar. Som exempel kan en garderob komma i ordning på ca 1 timme, ett kök på ca 3 timmar, ett förråd ca 8 timmar.

Behöver jag städa innan du kommer?
Det bästa är om du inte gör det. Jag behöver veta hur din verklighet ser ut för att du skall få lösningar som funkar för dig i längden. 

Måste jag göra mig av med saker?

Nej, du väljer alltid själv vad du vill behålla eller göra dig av med. Jag finns där som ett stöd för dig och kan komma med råd och tips - men beslutet är alltid ditt.  Jag kommer aldrig tvinga dig till någonting. 

Måste jag köpa ny förvaring?
Det är inget krav, ofta räcker den förvaring som redan finns långt. Jag hjälper dig hitta nya lösningar med det som redan finns. Om det behövs ny förvaring kan jag hjälpa dig ta fram förslag på det. Om det behövs ny förvaring kan du få en lista av mig och själv ordna med inköpen eller så överlåter du det till mig. 

Vad händer med det jag inte vill ha kvar?
Det bestämmer du själv. Det som du inte vill ha delas i 3 kategorier: skänka, slänga eller sälja. Vill du så kan jag hjälpa dig med denna del också som en del i uppdragets timmar. 

Ingår traditionell städning?
Nej, rengöring utför en städfirma mycket bättre. Jag kommer självklart torka av hyllor och liknande, behöver du ytterligare städhjälp kan jag hjälpa dig med kontakter kring det. 

Hur lång tid tar det?

Eftersom varje uppdrag är unikt behöver vi tillsammans titta på just ditt projekt. Hur lång tid det tar beror bland annat på vilket utrymme det gäller, hur mycket saker det finns och hur delaktig du själv kommer vara.  Efter vårt första möte tar jag fram offert till dig. 

Vad händer om olyckan är framme?

Jag kommer arbeta varsamt med din egendom. Jag tar dock inte ansvar för eventuella skador på egendomen, om det inte är ett direkt resultatet av min  oaktsamhet.  Annas Omtanke har en ansvarsförsäkring hos Trygg- Hansa om det skulle ske en olycka.

Inom vilket geografiskt område kan man anlita dig?

Jag utgår från Ljungby i Småland, kan ta mig an uppdrag i Ljungby med omnejd. Bor du längre bort kan du få hjälp med handledning digitalt.  Är du intresserad av att få hjälp med ordning & reda, tveka inte att höra av dig  - jag älskar att hitta lösningar och ingår också i ett nätverk med andra Ordningskonsulter som finns runt om i Sverige.

Skapa lugn & harmoni i ditt hem så du får tid till det som är viktigt på riktigt för DIG!

Ordning Annas Omtanke_edited.jpg

Vill du ha tid över till annat, hitta dina saker på en gång och känna dig harmonisk när du kommer in i ditt hem? Kontakta mig för en kostnadsfri och förbehållslös konsultation, efter den kan du bestämma dig i lugn och ro om du vill göra jobbet själv eller överlåta det till mig.

Med värme & omtanke Anna

Jag är medlem i branschorganisation SBPO och följer deras etiska riktlinjer och arbetar givetvis med tysdnadsplikt.

sbpo-medlem-sigill-3.png
bottom of page