top of page

Att andas med hela lungorna...

Andas gör vi varje minut, varje timme, varje dygn. Andningen sköter sig helt automatiskt, på egen hand... och säkert har du fått det goda rådet att andas när du blivit stressad eller råkat ut för något som oroat dig. Ta några djupa andetag!


Och rådet sägs i all välmening, för det är ju faktiskt så att när vi tar djupa andetag så hjälper det kroppen att lugna sig. MEN vad är då ett djupt andetag?


När jag blev sjukskriven för utmattningsdepression fick jag rådet att andas djupa andetag, så att magen rör på sig. Och som jag andades ner i magen, och sååå duktig jag kände mig. Jag tog verkligen djupa andetag, trodde jag. Dock hade jag missat att använda övre delen av mina lungor, jag hade liksom bara andats ner i magen och missat resten av lungorna... kika på videon nedan om du vill veta hur det kändes när jag tog mina första andetag med hela lungorna.


 


 

Har du lätt för att glömma bort dina djupa, fylliga andetag?


Tips för att det ska bli av:

* sätt larm på mobilen några gånger per dag

*bestäm dig för att ta dem när du ändå är på toaletten

*ta dem på morgonen när du vaknar + innan du skall somna


Hitta en rutin som funkar för dig. Kom ihåg att andetagen är för din skull och din kropp kommer tacka dig, skulle du glömma - ta dem när du kommer på det, var snäll mot dig själv i dina tankar.


Tycker du det är spännande att utforska ditt andetag, det tycker jag.


Det finns så många härliga andningsövningar att använda sig av både för att komma till ro eller för att få ny kraft och energi. Tänk att våra lungor kan vara en sådan skattkista och att vi alltid bär dem med oss.


Känner du dig stressad eller orolig kan det kännas hjälpsamt att låta dina utandetag bli lite längre än dina inandningar. Säg till om du vill ha mer av den här typen av innehåll.


Varm kram Anna